Mest for nye løbere

Har Du hørt om Stevns Orientering fra Din nabo, i roklubben, dagplejen eller læst om det i Stevnsbladet og er lidt interesseret, så er her måske nogle nyttige informationer Du kan få brug for som orienteringsløber i Stevns Orientering.

Du behøver ikke at investere halve formuer i smart udstyr – det er faktisk billigt at deltage; bare praktisk løbetøj med lange bukser af hensyn til brombær og brændenælder – det er også bedst med terrængående løbesko.

Et kompas er ikke et most – men meget tæt på. Sporten går ud på at bevæge sig hurtigst muligt fra post til post på en forudsat rute ad veje og stier og gennem terræn, kaldet en “bane”. Banen er tegnet ind på et kort og man følger banen rundt fra start til mål. Der kan mistes rigtig meget tid hvis man får vendt kortet forkert eller farer vild, det er derfor en god ide at medbringe et simpelt kompas. På de svære baner er et kompas uundværligt hvis/når man løber “lige på” gennem terrænet.

Banen, altså den række poster der skal findes i skoven, er tegnet ind på et kort. Det kan være meget forskellige kort eller luftfotos, men er for det meste et orienteringskort der er specielt udarbejdet til orienteringsløb – læs mere om orienteringskortet.

Posterne i skoven er markeret med et poststativ med en klippetang, en kontrolkode og en orange/hvid trekantskærm. Læs mere om poster. Når posten er fundet “klipper” man posten forstået på den måde, at man stikker sit kontrolkort ind i klippetangen og klemmer sammen så postens symbol kan aflæses af dommerne efter løbet og det dermed kan kundgøres, at man virkelig har været på posten. Læs mere om kontrolkort.