Condes

Condes er et genialt banelægningsprogram, udviklet af Finn Arildsen og stillet til rådighed for alle medlemmer af Dansk Orienterings-Forbund. Det betyder at Du som banelægger i Stevns Orientering og medlem af Køge OK, Herlufsholm OK eller andre orienteringsklubber organiseret under DO-F har lov til at bruge programmet, når klubben har købt licens.

Du henter programmet (Condes 10) på www.condes.net. Når Du har afsluttet installationen åbner programmet i en fri, men begrænset demo-version der ikke er stor nok til et Stevnsløb med 5 baner. Herefter indtaster Du brugernavn og licenskode som Du får fra Din orienteringsklub – programmet er nu installeret og klar til brug.

Du er nu næsten klar til at eksperimentere med Condes. På hjemmesiden www.condes.net foregår vejledningen på engelsk. Er det lidt besværligt er der et menupunkt ”Dansk”. Her er nogle nyttige informationer hvis man er interesseret og der findes også et fint forum for specielle spørgsmål.

Der er også udarbejdet en dansk Quick guide som kan ses under denne menu.

For at komme i gang skal Du have tilsendt kortfilen over den pågældende skov. Den får Du på mail som en vedhæftet fil fra Svend-Erik. Du kan gemme den i Condes men det anbefales, at man opretter en særlig mappe med o-kort, f.eks. i dokumenter, og gemmer kortfilen der. Så kan man slette Condes, opdatere sine kort uafhængigt osv.

Har Din makker, eller en anden med tjek på Condes lagt løbet ind, får Du altså hele løbet med baner, postbeskrivelser, banepåtryk og kort, på en vedhæftet fil. Så åbner og gemmer Du ligesom var det f.eks. et Word dokument. Nu kan Du tjekke de enkelte baner og stræk, vurdere, sammenligne og optimere til et godt o-løb.

Endelig vedhæfter Du løbet alt inkl. til en mail til kortprinteren, med besked på hvor mange kort Du ønsker af hver bane samt eventuelle blanke kort og hvor mange kort Du har brug for til udsætning og indsamling af poster.